Чигиринська влада відтепер здійснюватиме закупівлі за «Прозорро»

Чигиринська міська рада затвердила запровадження системи державних електронних закупівель Prozorro. Ініціаторами цього рішення стала фракція «Солідарність». Депутати розробили Положення та винесли його на розгляд ради, де пропонували за цією системою здійснювати всі закупівлі сумою від 5000 гривень. На комісіях та під час сесії лунали й інші пропозиції, зокрема пропонували зменшити цей ліміт: товари, послуги – від 10000 грн., роботи – від 20000 грн. Врешті депутати проголосували за рішення, коли за системою «Прозорро» товари та послуги придбаватимуть від 3 мінімальних заробітних плат, а роботи виконуватимуть на суми від 5 мінімальних заробітних плат.
«Під час голосування підтримали проект 14 депутатів, і саме це – мінімально необхідна кількість голосів. Ми дійшли згоди і вирішили не прив’язуватись до певних «порогових» сум. Вартість закупівлі тепер залежатиме від рівня мінімальної заробітної плати, – розповідає депутат від «Солідарності» Олег Бунь. – Не підтримали наше рішення міський голова, секретар міської ради та депутати від Опозиційного блоку, Радикальної та Аграрної партій. Я ж дякую депутатам від всіх інших партій, котрі підтримали нашу пропозицію та завдяки яким вдалося запровадити систему електронних закупівель «Прозорро» в Чигирині»,
Відповідно до рішення Чигиринська міська рада має періодично звітувати перед депутатами щодо здійснення закупівель за цією системою.