Сергій Рубан – про більшість та меншість

Голова Черкаської міської організації партії “БПП “Солідарність” Сергій Рубан – про більшість та меншість:
“Формування громадянського суспільства та державотворення процес складний, який потребує часу. Однак, більшість людей схильні шукати легкі рішення складних задач. Отже, про більшість та меншість, але як досить умовні категорії.
Більшість не знає історії свого родоводу. Історії своєї родини на вглиб на 300-400 років. Більшість не знає історії України від першої згадки України літописах. Більшості немає значення якою мовою розмовляти, читати. Слухати музику та дивитись кіно. Більшість порушує закон, правила дорожнього руху. Більшість прагне отримати диплом, а не освіту та знання, високий дохід, а не якісне та сумлінне виконання своєї роботи. Більшість прагне отримувати, а не давати. Більшість не хоче сплачувати податки свідомо і сумлінно. Більшість дає хабарів, і бере. І при цьому більшість з тих хто дає, не заявляє про це в правоохоронні органи. Більшість не читає книги. Більшість і так все знає. Більшість дивитись ТВ. Більшість перекладає відповідальність за своє життя та свій успіх та державу, батьків, чоловіка, дружину і тп. Більшість вважає своїм максимальним внеском в розвиток держави – це піти на вибори, і на роботу. Більшість не задоволена своїм вибором роботи, партнера чи політика.
Меншість створює робочі місця. Меншість знає історію своєї родини та своєї країни. Меншість не дає та не бере хабарі. Меншість здобуває освіту, а не диплом. Бере відповідальність на себе, і не лише за своє життя. Меншість людей почуває себе щасливими, бо знають, що щастя в голові, а не в гаманці чи холодильнику. Меншість читає книги. Меншість не дивиться ТВ. Меншість постійно вчиться. Меншість виходила на Революцію та граніті, Помаранчеву Революцію, Революцію Гідності. Меншість пішла в АТО, і гордиться цим, а не нарікає. Меншість іде голосувати на вибори, і не розчаровується своїм вибором. Меншість творить історію та визначає її хід.
Є люди які рухають цей світ вперед вперед, а я є які кажуть куди ж цей світ рухається. Перших менше, других більше. Меншість завжди виправляє помилки більшості. Бути в активній дієвій меншості завжди краще, а ніж в пасивній інертній меншості”.